zaterdag 17 december 2011

NATURA-2000 GEBIEDEN.

Van de week kregen we weer eens te horen, dat Nederland in een recessie zit en dat we er alles aan moeten doen om de economie weer uit het dal te trekken. Er moet bezuinigt worden en iedere nederlander zal moeten inleveren. De koopkracht gaat achteruit en onze pensioenen staan op omvallen.

Dan lees ik dat onze staatssecretais Bleker besloten heeft, tot sluiting van 2 Natura-2000 gebieden.
In deze gebieden wordt er voornamelijk gevist door garnalen en schelpdier vissers.(Deze hebben het al moelijk).
Deze hardwerkende vissers welke elke week hun aandeel leveren aan de economie, worden op deze manier kapot gemaakt. En zo is meneer Bleker bezig om nog meer werklozen te creëren.
De volgende natura-2000 gebieden welke aan de beurt zijn, zijn de Klaver/Doggersbank en het Friese front. Dat betekent dat de noordzee vissers de volgende zijn.
Nog meer werklozen, en minder inkomsten voor de staat. Want in plaats dat deze gebieden geld opbrengen zullen ze nu geld gaan kosten. Dat in een tijd dat er bezuinigt moet worden.(ONBEGRIJPELIJK).

De boeren en vissers zijn de grondleggers van onze economie. Deze hardwerkende mensen zonder 9 tot 5 mentaliteit, hebben er voor gezorgt dat onze economie is gegroeit.
Nu we onze economie weer moeten opbouwen, lijkt het me logisch om bij deze groepen te beginnen, om die hun werk vrij te laten doen.

Nederland moet eens even naar Canada kijken. Dit land heeft besloten om zich terug te trekken uit het zogenaamde Kyoto-verdrag. Dit verdrag houdt in, dat men de uitstoot van broeikasgassen wil reduceren. Dus een beter milieu.
Canada heeft dit gedaan, omdat men eerst de economie weer opgang wil hebben voordat men aan het milieu denkt. Dit zijn maatregelen waar men wat aan heeft. Dit is stimuleren.
De nederlandse regering zou ook eens zo moeten gaan denken. Eerst een goede fundering leggen en dan pas aan de tuin gaan denken.
Maar onze staatssecretaris denkt daar dus anders over. Deze meneer Bleker heeft van de week nog een motie van wantrouwen overleeft. Deze was ingediend door de Partij Van De Dieren. Ik denk dat meneer Bleker bang is voor deze partij,  en voor het verliezen van zijn baan. En dat gaat ten koste van de boeren en de vissers. Het wordt tijd dat er een Partij Voor De Visserij komt, zodat er in het kabinet eens tegengas wordt gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten